Kome se preporucuje Hepatal

Jetra je centralna jedinica imunog sistema.

Otezan rad jetre automatski znaci i oslabljen imuni sistem. A organizam sa oslabljenim imunim sistemom je veoma podlozan upalama, raznim infekcijama, napadima virusa i ostalih mikoroorganizama.  Mada su Hepatal kapi prvenstveno razvijane za pacijente sa bolesnom jetrom, preporucuju se svima onima koji zele da ojacaju sopstveni imunitet.

Pored pacijenata sa ostecenom jetrom,  Hepatal kapi se preporucuju i kao dnevna podrska imunom sistemu. Hepatal Kapi pomazu i sa problemimam artritisa-giht:

  • Gojaznim osobama;
  • Osobama koje ne konzumiraju dovoljno svjezeg povrca;
  • Pusacima;
  • Alkoholicarima (osobe iz ove kategorije, prije ili kasnije, postanu pacijenti sa oboljelom jetrom);
  • Osobama koje cesto koriste sinteticke lijekove za druge zdravstvene probleme;
  • Osobama koje rade u sredinama sa toksicnim isparenjima;
  • Osobama koje zive ili cesto borave u sredinama sa zagadjenim vazduhom.

Kod pacijenta koji cesto koriste antibiotike i druge sinteticke lijekove, vremenom se u jetri nagomilavaju toksicna jedinjenja koje jetra ne moze sama da odstrani. Sve sto unosimo u organizam, ukljucujuci i hranu i lijekove, podlozno je metabolizmu. Metabolizam razgradjuje hranu i lijekove na supstance koje su nam potrebne i one koje nisu potrebne nasem organizmu. A jetra je organ koji brine o tome da li su nam i gdje te supstance potrebne, ili ih eliminise iz organizma. Korisne supstance, kao sto su vitamini, minerali, enzimi, jetra salje u organizam za potrebe obnavljanja energije, ili za odrzavanje imunog sistema.

Nekorisne supstance, u koje spadaju i toksini iz sintetickih lijekova, pod idealnim okolnostima jetra eliminise iz organizma na razne nacine. Na zalost, kad su u pitanju sinteticki lijekovi idealne okolnosti ne postoje, pa tako pojedine toksine koji nastaju metabolizmom antibiotika i drugih medikamenata, jetra nije u stanju da eliminise iz organizma. I umjesto da salje ove otrovne supstance u druge djelove tjela, jetra ih talozi u samoj sebi. Poslije izvesnog vremena jetra postaje prezasicena ovim toksicnim tvarima i tako dolazi do bolesti zvane ciroza jetre. Jetra jeste poprilicno otporan organ i godinama moze u sebi taloziti ove toksine bez vidljivih simptoma, prije nego sto dodje do prezasicenja i nastanka ciroze. Na zalost, kad se to desi, situacija postaje kriticna i potpunog oporavka od ciroze – nema.

Slicna situacija je i sa osobama koje redovno i precesto konzumiraju alkoholna pica u vecim kolicinama. I dok casa crnog vina na dan moze pomoci poboljsanju krvne slike, vece kolicine alkohola ce, vremenom, poceti da ostecuju jetru i cak dovesti do ciroze.

Nepravilna ishrana, sa mnogo masnoca i secera, bez dovoljnih kolicina svjezeg povrca, moze, takodje, dovesti do stvaranja masne jetre i eventualno – ciroze.

Hepatal kapi nisu apsolutno rjesenje u pomenutim slucajevima, pa zato i ne tvrdimo da se uz njih moze slobodno nastaviti sa losim zivotnim navikama, ali Hepatal kapi ce u znatnoj mjeri pomoci jetri u obavljanju njenih funkcija i pospjesiti odstranjivanje velikog broja toksina, koje bi inace jetra normalno natalozila u sebi.

Hepatal kapi su, pored E-Kapi, jedan od najboljih i najpoznatijih preparata doktora Enesa Hasanagica, autora knjige Ljekovito bilje i jetra, koja je do sada dozivjela cetiri izdanja.  Hepatal kapi se danas proizvode u laboratorijama kanadske Nano Essentials kompanije i mogu se nabaviti putem interneta u svim krajevima svijeta, ili preko  nasih ovlastenih distibutera u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji i Srbiji.